Translate (fordító)

2015. december 14., hétfő

2. évad 3. rész

A napok összemosódtak, azt se tudtam, mióta vagyok otthon és sodródok az élettel. Nem voltam boldog. Előfordult, hogy napokig meg sem jelentem a házunknál, csak Alkonnyal jártam az erdőt, a pusztát és a hegyet. Sokszor jártam fent, a hegy tetején. Kiskoromban is azért szerettem, amiért most is. Mert mindig beláttam a tetejéről mindent. Madárnak éreztem magam, mégsem szálltam. Szabad voltam, csak a gondolataim és az érzelmeim voltak rabok. Méghozzá az Ő rabjai. Nem tudhatta, hogy mekkora seb tátong bennem. Az igazság az, hogy hiányzott. A szívem lenne a sivatag Louis, pedig a kellemes eső az oázis, pedig Alkony, a szüleim, a nővérem és a barátnőim. Egy valamin javított, hogy Louis és Én szakítottunk, a sikereimen. A táncversenyeken 2.-nál rosszabb helyezésünk nem volt, és Alkonynak is sok trükköt tanítottam.  Úgy tettem, mint akit nem érdekel már, de ez úgy volt hazugság, ahogy megszületett a fejemben. A hegy tetejéről méregetve teljesen más az élet. Néha Alkony nyugodtan odébbállt, így egyedül merülhettem el gondolati mélységeimbe. Sűrűn tértem vissza Londonba, viszont ügyeltem, hogy ne találkozzak vele.

Éppen nyugodtan értem be London belvárosába és tartottam az elhagyatott Wiches házba, Rebelként. Miért mentem? Hogy versenyezhessek. Mert úgy éreztem, kicsi gyógyítja a lelkem, pedig nem. Mikor beléptem a házba, megöleltem a lányokat, majd ittam és elővettem indultam volna.
-    Hova mész? - kérdezte Jesy.
-    Versenyezni. - mondtam.
Mit titkoljam?! Úgyis rájönnek!
-    Miért kevered magad életveszélybe?! - kérdezte kezét a homlokához emelve.
Én miközben válaszoltam, felkaptam a táskámat.
-    Miért ne? - kérdezte közömbösen.
-    Mert belehalhatsz! - mondta mérgesen.
-    Nem érdekelné. - rántottam vállat. - Elfogadná, hogy nem létezem többé és csak emlék maradtam, vagy számára ez sem. - mondtam halkan.
-    Reb, kérlek felejtsd el egy pillanatra és gondolkozz a maradék eszeddel! - könyörgött.
-    Hogyan?! - húztam le a pólóm nyakát, hogy lássa a tetoválást. - Sajnos, nem megy! Nem akarom! - mondtam mérgesen. - Úgy hiszed, egy másik férfi nem kérdezné meg, hogy mit jelent?! - kérdeztem mérgesen.
-    Rebel, annyira szeretlek, de egy kicsit fogd vissza a nemtörődöm stílust és kapj a fejedhez! - kérlelt.
-    Úgy gondolom, ha nem léteznék többet és a tetved kormány mögött halnék meg, nyertesen pillanatnyi mosoly lenne az arcomon. - mondtam. - Nem lennék boldog, csak abban a pillanatban. - mondtam halkan, mégis határozottan. - Már nem hat, hogy könyörögsz, vagy bárki más könyörög. - mondtam. - Úgyis egyedül maradok és, akkor legalább meglesz az a kis örömöm. - mondtam, mire sírva fakadt.
Én némán távoztam és elértem a célom, vagyis legyőztem mindenkit. Mikor hazaértem, lemostam a sminkemet és átöltöztem, vagyis Sarah lettem. Ekkor megcsörrent a telefonom.
-    Szia Sarah! - szólt bele vidáman Apa.
-    Szia! - mondtam.
-    Akkor fél óra múlva a stadionnál, nálunk van Alkony. - mondta.
-    Oké, rohanok! - vágtam rá.
Megígértem, hogy lovagolok egy bemutatón, ahol szegény gyerekeknek gyűjtenek pénzt. Gyorsan felrohantam és a hajamat kifésültem, majd befontam. Nagyon enyhe smink, majd átöltöztem és száguldottam a stadion felé. Abban a stadionban lesz, ahol Louis megkérte a kezem. Felszórják homokkal, hogy lehessen lovagolni rajta. Meg persze, rengeteg alakításon ment még keresztül. Mikor odaértem, megpillantottam az ismerős lószállítót, majd a többi 100 szállító között átrohanva szaladtam oda.
-    Kicsim, csodásan festesz! - mosolygott rám Anya. - A lazával kezdünk! A ruhád az öltözőben. - mondta.
-    Milyen öltözőben? - kérdeztem.
-    Abban, ahol a focisták is öltöznek. - mondta.
-    Oké, köszi! - öleltem meg, majd berontottam az ismerős épületbe és betörtem az öltözőbe.
Gyorsan átvettem a fehér lovas nadrágom és a fehér galléros lovas pólóm, aminek a hátán Swarovski kristályokkal van kirakva egy lófej forma. Ezt még egyszer szülinapomra kaptam. A hajamat ehhez a számhoz kibontottam, mert azt kellett bemutatnom, hogy mennyire bízik bennem Alkony, vagyis minden kötél nélkül fogok rajta lovagolni és trükköket bemutatni. Mikor felöltöztem, visszarohantam anyuékhoz.
-     Sarah, Alkonyt csak be kell majd vezetned, a számodat tudod. - mosolygott rám Apa.
Én bólintottam. Izgultam nagyon, mert bár tapasztalt versenyző voltam, mégis sokan voltak ebben a hatalmas stadionban és sok híresség is tartózkodott, hogy adományozzanak. Alkonyt kivezettem a lószállítóból, majd bementem a pálya bejáratához. Anya kezében ott volt a mikrofon, miközben halkan szólt egy általam választott zene. Megszólalt a férfi, aki a házi gazda, de az egész rendezvényen, nem látjuk, hiszen csak beszél. Elmondta a nevemet, a lovam nevét és a produkció címét is, több nyelven is. Én már az éppen erre az alkalomra kialakított kapuban álltam, Alkony mellettem és kettőnk között lazán lógott a vezetőszár. Hatalmasat sóhajtottam, odahajoltam hozzá és megpusziltam az orrát, majd beljebb vezettem és becsukták mögöttünk a kaput.
-     Nagy csöndet kérnénk, mert Sarah most elengedi a lovát. Ne ijesztgessük! - mondta anya a mikrofonba, majd elhalkult a kiabáló aréna.
Én levettem Alkonyról a kötőféket, majd a vezetőszárral együtt arrébb dobtam.
-     Semmi nincs a kezében és a lovon sincsen semmi! - mondta Anya, mire felemeltem a kezeimet és utána végigsimítottam Alkony egész testét.
-     Jól van babám, jók leszünk! - súgtam, miközben orrom a fejének döntöttem.
-     Egy kis megbeszélés mindig kell! - mondta vidám hangon anya.
-     Oké, kezdjünk! - mondtam, majd bólintottam.
Elindult a zene halkan. Minden tökéletesen sikerült, majd amíg szerelték a nekünk szükséges akadályokat, beálltam a pálya közepére, Alkonnyal és ott csináltunk trükköket.
-     Nem csak Sarah ad puszit a lovának, de ezt Alkony is viszonozza! - mondta Anya és hallottam, hogy mosolyog.
Én csettintettem egyet, hogy Alkony rám figyeljen, majd a számra mutattam. Alkony a számhoz érintette az övét, így maradt pár másodpercig, miközben Én puszilgattam.
-    Most Sarah mindenféle felszerelés nélkül küzd meg az akadályokkal! - mondta Anya, mire mosolyogva felugrottam Alkonyra.
Vágtában teljesítettük az előre megtervezett pályát.
-    Nos, ez Alkonynak lovas nélkül is tökéletesen sikerül! - mondta Anya, majd leugrottam a lovamról és magammal hívtam.
Szaladtam mellette, miközben Ő átugrotta az akadályokat. A végén megállítottam, majd megsimogattam. Közben, az erős és hatalmas pályarendező urak, már pakoltál lejjebb a rudakat.
-    A jó lovast, nem csak a ló veszi a hátára, Ő is a lovát! - mondta, majd letérdeltem és Alkony tudatosan, két első lábát a nyakamba tette.
Én óvatosan felálltam. Nem tapsolt a tömeg, mert csöndet kértünk, de a döbbenet kiült minden arcra. Óvatosan letettem Alkony lábait, majd megsimogattam.
-    És természetesen amit a ló megtesz a lovasának, azt a lovas is a lovának! - mondta Anya, majd futni kezdtem az akadályok felé, míg Alkony ügetett mellettem.
Én átugráltam az akadályokat, majd magamhoz öleltem Alkonyt és úgy tértünk vissza a pálya közepére. Meghajoltam és velem egy időben Alkony is, mivel ezt is megtanítottam neki.
-    Köszönjük a csöndet és a figyelmet, örülünk, hogy itt lehetünk és most Sarah is szólna pár szót! - mondta Anya, majd hátulról a kezembe adtak egy mikrofont.
-    Először is, köszönöm a narrátornak, vagyis anyukámnak a munkáját, a pályarendező uraknak is hatalmas köszönet! - fordultam feléjük, majd dobtam nekik egy puszit, mire mosolyogva bólintottak. - Köszönöm apukám munkáját is, a nővéremét is és persze Alkonyét is! - mondtam, majd megpusziltam.
Alkony elégedetten prüszkölt egyet, majd lefeküdt és hemperegni kezdett. Én elnevettem magam.
-   Remélem tetszett a bemutatónk és megtiszteltünk mindenkit azzal, hogy a lovam tiszta VOLT! - emeltem ki a volt szót. - Mert ez nála nem sokáig tart, ez már rekord! - nevettem. - Ja és köszönöm neki, hogy tisztán hagyott! - nevettem. - Remélem, hogy jöhetünk még ilyen rendezvényre és azt is, hogy tetszett a produkciónk! - mosolyogtam, majd integettem és kikapcsoltam a mikrofont.
-    Gyere! - intettem Alkonynak, aki amolyan "maradjunk még!" fejjel nézett vissza rám. - Indulás! - mutattam a kapu felé, mire felállt és utánam jött.
A vezetőszárat átdobtam a nyakán, majd nyílt a kapu és egyenesen bement a lószállítóba. Apa kikötötte bent, majd becsukta utána.
-    Lola? - kérdeztem Anyától.
-    A nézőtéren! - mosolygott.
-    Hol? - kérdeztem.
-    Neked is vettünk jegyet, hogy te is nézhesd! - nevetett Apa, majd a kezembe nyomta.
-    Köszönöm! Akkor megyek! - mondtam mosolyogva, mire nevetve bólintottak és Én elkezdtem futni a nézőtérre vezető lépcsőkhöz.
Mikor felértem, megnéztem a jegyem, hogy hol ülök. A szememmel lekövettem, majd megláttam Lolát. Mosolyogva szaladtam felé, majd óvatosan odalopakodtam a felette lévő sorba és leültem a földre, majd a lábaimat a nyakába lógattam.
-    Csak te lehettél! - nézett rám.
-    Milyenek voltunk? - kérdeztem mosolyogva.
-    Gyönyörűek! - mosolygott.
-    Várjál! - mosolyogtam, majd kiszaladtam abból a sorból, ahol voltam és egy fokkal lejjebb mentem, majd óvatosan bementem az emberek előtt és megálltam Lola mellett.
-    Tehát csodák voltatok! - mosolygott.
-     Köszi! - öleltem meg. - Bejössz velem az öltözőbe? - kérdeztem mosolyogva.
-     Persze! - állt fel mosolyogva.
Óvatosan kimásztunk, majd lesiettünk a lépcsőkön és már az ismerős épület előterében voltunk.
-     Tényleg, te egyedül jöttél? - kérdeztem mosolyogva.
-     Nem. Zaynnel. - mosolygott.
-     Benji? - kérdeztem csodálkozva.
-     A barátnőid vigyáznak rá! - nevetett.
-     Ajjaj! - nevettem, majd az öltöző előtt álló őrnek megmutattam a belépőm. - Velem van! - fogtam meg a nővérem kezét, mire bólintott és beléptünk.
A hatalmas sporttáskámhoz léptem, majd kidobáltam belőle a sima ruháimat, majd öltözni kezdtem.
-     Amúgy, milyen napja van Alkonynak? - kérdezte Lola.
-     Nem tudom, anyáék hozták, remélem nem hisztis. - mondtam, miközben a nadrágomat húztam fel.
-     Hát Én is, mert nagyon utálja a szállítót, tehát nem örülnék neki, ha mikor kiszedjük belőle, összetaposna! - mondta sóhajtva, mire nevettem, miközben ingem gombjaival bajlódtam.
-     Akkor még nagyon fiatal volt, már hozzászoktattam a szállítóhoz. - mondtam.
-     Az király, nincs valami hely a fellépőknek? - kérdezte.
-     De van valami! - mondtam mosolyogva, mikor felhúztam csizmáimat.
-     Nem tudsz bevinni oda? - kérdezte.
-    Be tudlak, csak nem akarok bemenni, mert egy helyet kaptunk a sztárokkal, meg ilyen nagyon okosokkal és nem szeretnék most ott mosolyogni össze-vissza! - mondtam, miközben kiléptünk.
-    De nem is kell, úgyis egymással lesznek elfoglalva, mindig ez van, nem? - kérdezte.
-    De igen. - bólintottam. - Később megyünk, jó? - kérdeztem.
-    Oké. - bólintott mosolyogva.
-    Most meg akarom látogatni a büfét! - mosolyogtam.
-    De ott van kaja, ingyen. - mondta.
-    Jó, de nekem a szokásos forró csoki kell. - mondtam.
-    Ja, oké! - rántott vállat, majd már zörgött is a gép, miközben a csokimat keverte. - Amúgy nem vagy fáradt? - kérdezte.
-    De, legszívesebben már aludnék a kocsi hátsó ülésén, csak a fellépőket meg akarom nézni, meg ilyenek. - rántottam vállat.
-    Oké, tessék! - adta a kezembe.
-    Elég érdekes napom volt, tehát inkább pihenésre lenne szükségem, mint energiát adó cukorra, de hagyjuk. - rántottam vállat és beleittam.
-    Na, akkor menjünk! - mondta.
-    Oksi. - mosolyogtam, majd a telefonomon megnéztem, merre is kell mennem. - Fel megyünk azon a lépcsőn és balra az első ajtó. - mondtam, majd elindultunk.
-    Nincs izomlázad? - kérdezte nevetve Lola.
-    Á, nincs! - mondtam szarkazmussal. - Csak lovagoltam, meg azóta megmásztam pár ezer lépcsőt! - legyintettem.
-    Jól van na! - nevetett.
Mikor felértünk, Lola nyitott be, akit rögtön ki akartak paterolni.
-    Velem van. - nyögtem be, mire békén hagyták.
-    Utálom a biztonsági őröket. - morgott.
-    Én nem! - nevettem, miközben leültem egy kényelmes székre.
-    Oké, most ugye nem alszol el itt? - nevetett.
-    Nincs tervben, de van rá esély! - rántottam vállat, majd felálltam. - Na mit is akartál itt? - kérdeztem.
-    Csak megnézni, kik vannak itt! - mosolygott, majd körbe pillantott és a szeme mögöttem állapodott meg.
-    Mi van ott? - kérdeztem, de nem fordultam meg, csak fáradtan lestem ki a hatalmas ablakon, amin keresztül a pályára pillantottam.
-    Semmi... - mondta elvékonyodott hazudós hangon.
-    Oké. - rántottam vállat.
Nem igazán érdekelt, milyen hírességet talált, aki neki éppen szimpatikus, vagy nem. Engem lekötött a bemutató. Az üvegre tapadva néztem a profikat.
-    Szerintem menjünk. - mondta.
-    Hova? - kérdeztem.
-    El innen. - mondta.
-    Felejtsd el! - vágtam rá. - Felrángottál ide, hulla fáradt vagyok, ráadásul ismersz, lusta vagyok! - mondtam, majd magam alá rántottam egy széket. - Maradunk és elcsevegsz, vagy csinálsz, amit akarsz! - rántottam vállat.
-    De nem hinném, hogy te itt maradni akarsz. - mondta.
-    Én meg nem hinném, hogy le akarok mászni a lépcsőkön. - morogtam.
-    Oké, akkor ne fordulj meg! - mondta.
-    Tudod, ez egy olyan mondat, ami az embereket arra készteti, hogy megforduljanak, de most hallgatok rád. - mondtam.
-    Köszönöm! - ölelt meg hátulról, majd elment valamerre.
Sóhajtottam, majd néztem a bemutatót, ami csodás volt. Mikor vége lett a produkciónak, meg akartam nézni, merre van Lola, de nem várt személyekkel találkozott a tekintetem. Régi barátok és valaki, akivel nem akartam találkozni. Mégis rám siklott a tekintete, de Én elfordultam tőle. A hajamat az arcomba fésültem, de már hallottam a nevem.
-    Sarah! - mondta vidáman Niall, majd elém rohant és majdnem felborított székkel együtt, de erősen megölelt.
2 hónapja nem találkoztam velük.
-    Hiányzott a Horan ölelés! - öleltem Én is magamhoz.
-    Remegett a lábam, mikor a nyakadba vetted a lovad! - húzódott el és mosolyogva méregette az arcom, mire elnevettem magam.
-    Eltaposott, nem is egyszer! - nevettem. - De okos a kis dagi! - nevettem.
-    Nagyon cukik voltatok! - mosolygott.
-    Köszönjük! - döntöttem oldalra a fejem. - Jaj de jó neki, már csak pihenhet! - mondtam mosolyogva.
-    És te miért nem pihensz? - kérdezte mosolyogva.
-    Mert meg akarom nézni a fellépőket, de fontolgatom, hogy inkább alszom egyet valahol! - nevettem.
-    Csodálom, hogy nem vagy fáradt! - nevetett.
-    Kívülről! - legyintettem.
-    Sarah! - jött oda mosolyogva Liam.
-    Liam! - mosolyogtam rá, majd az Ő karjaiba vetettem magam.
-    Ugye tudod, hogy utállak? - kérdezte.
-    Mert nem hívtalak. - néztem fel rá mosolyogva.
-    Mert nem hívtál! - bólintott, de mosolyogva nézett rám.
-    Mentségemre szóljon, nem voltam otthon! - mondtam.
-    Mit csináltál? - kérdezte.
-    Vándoroltam! - mosolyogtam.
-    Jaj! - forgatta a szemét. - Egyszer elkap valami az erdőben! - nevetett.
-    Persze! - nevettem. - Majd rám támad egy mókus! - nevettem.
-    Milyen jó kedvű vagy! - jegyezte meg mosolyogva.
-    Igen, eléggé! - mosolyogtam.
-    Most, hogy itt morogtál nekem! - forgatta a szemét Lola.
-    Oké, Én jövök! - tört utat magának Harry.
-    Téged nem felejtelek ki Bodri! - nevettem.
-    Én sem téged Báránykám! - simogatta meg a fejem, mire megforgattam a szemem.
-    Veled mi van? - kérdeztem.
-    Nem mesél az asszonyom? - kérdezte nevetve.
-    Ja de, csak olyankor általában álmodozom! - nevettem.
-    Meglepő! - forgatta a szemét.
Ekkor megcsörrent a telefonom. Előkaptam a farzsebemből, majd felvettem.
-    Szia Anya! - köszöntem vidáman.
-    Megyünk haza, mert Alkony már kezd ideges lenni, jössz, vagy elköszönsz? - kérdezte.
-    Nem megyek még, majd valaki hazavisz! - rántottam vállat. - Viszont megnyugtatom, mielőtt még ugrálni kezdene! - mondtam és letettem. - Bocsi, majd jövök. - mosolyogtam, mire Lola utánam szólt.
-   Mi a baj? - kérdezte.
-   Nem taposott össze senkit! - nyújtottam rá a nyelvem.
-   Akkor, most mész, hogy te legyél az első? - kérdezte nevetve.
-   Nem! - forgattam a szemem. - Anyáék viszik haza, elköszönök. - mondtam, majd kimentem és leszaladtam a lépcsőn.
Rekord idő alatt értem a lószállítóhoz, majd megnyugtattam a lovam és elköszöntem a szüleimtől. Utána megindultam vissza. Mikor felértem, fáradtan léptem be.
-   Mi van? - kérdezte Lola.
-   Semmi, nyugis. - mosolyogtam rá.
-   Te hol alszol? - kérdezte.
-   Nem tudom! - gondolkoztam el. - Szerintem előkerítem Jack-et. - mondtam.
-   Jó, de jöhetnél a közös házba is. - mondta.
-   Tudom, de onnan jöttem és szinte állva alszom! - mondtam, mire bólintott.
-   Ugye nem gondoltad, hogy ölelés nélkül hagysz? - kérdezte Zayn.
-   Dehogy! - nevettem és magamhoz szorítottam.
-   Mikor lesz Benji-nek unokatesója? - kérdezte.
-   Zayn, hagyjuk! - kértem fájdalmas arccal.
-   Miért nem keresel valami jó lovas pasit? - bökött meg.
-   Jaj, nem olyan könnyű az! - sóhajtottam. - Mostanában megint járnom kellett a kórházba. - mondtam halkan.
-   Mi?! - kérdezte ijedten Lola.
-   Jól vagyok! - mosolyogtam rá. - Csak 3 napig szettem gyógyszereket! - mondtam neki.
-   Nem fejeznéd be? - kérdezte.
-   Nem, sőt! Lehet, hogy inkább haza megyek, hogy eddzek! - mondtam.
-   Felejtsd el! - mondta. - Most indulunk! - mondta Lola szigorúan, mire bólintottam és elindultam.
Elköszöntem a fiúktól, kivéve Louistól, akire rá se pillantottam, csak kimentem. Lola hazavitt a saját lakásomba, ahol a zuhanyzás után, rögtön elnyomott az álom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése